وردة الحرمين عضو نشط
عدد المساهمات : 21 تاريخ التسجيل : 11/12/2009
| موضوع: طاجن الكاليمارى الثلاثاء ديسمبر 29, 2009 5:32 am | |
| طاجن الكاليمارى سهل اوى يا جماعة وهتحبوه بالطريقة دة عارفين انا بجيب الكاليماري وبنظفة بنزع الطبقة الخارجية هى زى الجلد بس سميك شويه وسماكته دة اللى بتخليكى تعرفى تشيليها يادوب تمسكى الطرف بتاعها وبتقشريها عادى زى الكبدة البلدى بالظبط لما تيجى تقشريها و بتنزعى المحارة اللى بداخله وبتغسليه كويس وبتقطعيه مكعبات صغيرة عشان يستوى بسرعة فى حجم الترمساية مثلا وبتقطعى كل حاجة مكعبات الكاليمارى 1\2كيلو البصل 1 الطماطم 1 الفلفل الاخضر 1 و5فصوص توم مدقوق وعصير ليمونة وكرفس مقطع او لو مفيش ممكن كسبرة خضرة ملح وفلفل اسمر وكمون وبهارات وياريت تكون بهارات السمك و زنجبيل مطحون ومعلقتين زيت وبتقلبى كله مع بعضه فى طاجن بس لو كان طاجن فخار يكون افضل من الطاجن السيراميك لانه بصراحه ريحته فى الاكل تجنن وتدخليه الفرن متوسط الحرارة حوالى ساعة هو بيستوى فى ميته وبالهنا والشفا لما تجربوه قولولى رايكم | |
|
عالم عضو هايل
عدد المساهمات : 153 تاريخ التسجيل : 09/12/2009
| موضوع: رد: طاجن الكاليمارى الجمعة مارس 19, 2010 6:09 pm | |
| تسلم ايدك | |
|